Четвер, 02.05.2024, 07:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 17
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту
Головна » 2021 » Вересень » 28 » Повідомлення про намір встановлення вузла комерційного обліку
10:18
Повідомлення про намір встановлення вузла комерційного обліку

Інформаційне повідомлення Про намір встановлення вузлів комерційного обліку в будівлях

Оператор зовнішніх інженерних мереж – Приватне акціонерне товариство (далі – ПрАТ «Ком унальник»), повідомляє про намір встановлення вузлів комерційного обліку в будівлях. Повна інформація розміщена на офіційному сайті ПрАТ «Комунальник» (https://shchorskomunaln.ucoz.ua).

Відповідь на повідомлення просимо надати до «30» листопада 2021 року за такими реквізитами: ПрАТ «Комунальник», 15200, Чернігівська обл., Корюківський район м.Сновськ, вулиця Незалежності, 106, ел.пошта: zat__kom@ukr.net.

Шановні споживачі!

Доводимо до вашого відома:

Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 22.06.2017р. №2119 (із змінами, які набрали чинності з 01 травня 2021 року з прийняттям Закону №1060) передбачається обов’язкове оснащення вузлами комерційного обліку  питної води (далі ВКО) всіх будівель до серпня 2022 року. Витрати оператора зовнішніх інженерних мереж на оснащення будівлі вузлами комерційного обліку питної води (п.6 ст.3 Закону 2119) будуть включатися до складу тарифів на послуги з централізованого водопостачання. Ці витрати залежать від остаточного проекту, який розробляється індивідуально для кожної будівлі, враховує фактичну вартість матеріалів (комплектуючих, тощо), які прив’язані, в тому числі, до курсу валют, визначених за результатами тендерних державних закупівель (із супутніми по процедурі витратами).

Слід зазначити, що у рамках дії Закону 2119 власнику (співвласникам) будівлі надається право: надати згоду на встановлення ВКО (на запропонованих умовах) оператором зовнішніх інженерних мереж або самостійно обладнати будівлю ВКО у встановленому законодавством порядку.

Переваги власника (співвласників) в виборі самостійного обладнання будівлі ВКО:

  • зниження витрат на встановлення ВКО за рахунок зменшення додаткових витрат, пов’язаних з проведенням тендерних державних закупівель;
  • зменшення нарахувань за послуги з централізованого водопостачання (здійснення нарахувань за меншим тарифом  на послуги з централізованого водопостачання з ВКО);
  • здійснення оплати за фактично спожиті послуги відповідно до показників ВКО.

Просимо врахувати наведену інформацію та пропонуємо вам в найкоротший термін визначитись у який спосіб (оператором зовнішніх інженерних мереж або самостійно власником (співвласниками)) буде встановлено вузол комерційного обліку в вашій будівлі.

У разі якщо протягом двох місяців з дати отримання повідомлення власник (співвласники) не надав згоду на встановлення вузла комерційного обліку на запропонованих оператором зовнішніх інженерних мереж умовах або не повідомив оператора зовнішніх інженерних мереж про намір самостійно обладнати будівлю вузлами комерційного обліку у встановленому законодавством порядку, а також у разі якщо власник (співвласники) повідомив про намір самостійно обладнати будівлю вузлами комерційного обліку у встановленому законодавством порядку, але не зробив цього протягом чотирьох місяців з дати повідомлення оператором про намір встановити вузли комерційного обліку, оснащення будівлі вузлами комерційного обліку здійснює оператор зовнішніх інженерних мереж.

У разі якщо власник (співвласники) будівлі не дає згоди або створює перешкоди для встановлення вузла комерційного обліку в місцях вводу зовнішніх інженерних мереж у будівлю, оператор зовнішніх інженерних мереж, до яких приєднана (приєднується) будівля, може вимагати встановлення судом сервітуту щодо частини будівлі, в/на якій обладнується вузол комерційного обліку, для встановлення та обслуговування такого вузла обліку. У такому разі порядок відшкодування витрат на оснащення будівлі вузлами комерційного обліку, встановлений цією статтею, не змінюється.

Звертаємо увагу, що відповідно до п.5 Постанови Кабінету Міністрів України №444 від 06.06.2018р, днем отримання повідомлення власниками (співвласниками) будівлі є дата розміщення повідомлення на офіційному веб-сайті оператора зовнішніх інженерних мереж.

 

Адміністрація ПрАТ «Комунальник»

Переглядів: 203 | Додав: Pashka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: